Shamin

Shamin

“Women Connected betekent voor mij een hele mooie en vriendelijke groep, kortom ik houd van jullie allemaal! Ik dans en maak theater en tussen al deze vrouwen voel ik mij ontzettend blij.”

Luister hier naar Shamin

ik ben burundiaan

Andere Women Connected vrouwen

Je kunt Shamin kennen van de voorstellingen van de Stille Heldinnen Disco uit 2016 – 2020 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Shamin is geboren in Bujumbura in Burundi en is woonachtig in de Tarwewijk in Rotterdam. Ze kent Women Connected via House of Hope. “Daar ben ik gevraagd om mee te dansen en spelen.”

Shamin wordt vrolijk van dansen, praten met mensen, tv kijken (vooral Afrikaanse films), sporten (kickboksen, hardlopen en Zumba) en haar kleinkinderen. Ze zou graag nog beter Nederlands leren. “Soms vind ik het nog moeilijk om met andere mensen te communiceren” Ook droomt ze ervan om een vaste baan te hebben. “Die wil ik heel graag, alles is goed, maar het moet wel met vriendelijke mensen zijn.” Heel begrijpelijk, als je weet dat ze het heel moeilijk vindt als mensen boos op haar zijn of als mensen ruzie met haar maken.

Shamin voelt zich ontzettend blij tussen alle vrouwen. “Het is een hele mooie en vriendelijke groep, kortom ik houd van ze allemaal!”