In de pers

Vers Beton – 30 mei 2022: Het zachte activisme van theaternetwerk Women Connected 

“Bij evenementen waar verschillende groepen op afkomen, mengen de ‘bubbels’ niet. Wij willen juist crossovers tussen die bubbels”

De Havenloods – 29 maart 2022: Deze mensen maken het leven op Zuid mooier

”Het biedt ons een kans om aansluiting te krijgen met de organisaties en ondernemers die bij de ZieZuid Awards betrokken zijn, zoals de bouwbedrijven. We willen graag met hen in gesprek om samenwerking te zoeken om blijvende aandacht te geven aan de wijk en verbinding te houden met de samenleving.” 

Kunstgebouw – 22 februari: Women Connected laat de kracht van samenwerken zien

“Wij maken van elk individueel verhaal een universeel verhaal, zodat het van iedereen wordt en oordelen wegvallen. Dat is heel krachtig.”

NRC – 11 februari 2021: Theater als tegenprestatie

“De verhalen van deze vrouwen worden nog vaak verteld vanuit een blank of Westers perspectief, waarin vrouwen uit andere culturen zielig worden gemaakt en hun leven gedramatiseerd. Wij vertellen juist verhalen waarin vrouwen zich herkennen, empowered worden en laten zien wie ze zijn.”

Indebuurt – Havenloods – 13 oktober 2020: Faehaa vluchtte uit Syrië: ‘Mijn man ging koffie kopen en is nooit teruggekomen’

Faehaa Jandali vluchtte vier jaar geleden met haar kinderen van Syrië naar Nederland. Ze was altijd samen met haar familie, maar die is compleet uit elkaar gevallen. Nu vertelt ze haar verhaal op het podium. “Ik krijg zoveel goede reacties, sommige mensen moeten zelfs huilen.”

AD Rotterdam – 26 april 2020: Even geen Stille Heldinnen Disco, maar geheimen van gewone Rotterdamse vrouwen

,,Juist nu iedereen thuis is, merk je dat contact houden met elkaar belangrijk is. Ons doel is om met theater Rotterdamse vrouwen van allerlei achtergronden met elkaar te verbinden, een netwerk op te bouwen. Vandaar dat we online, via Facebook Live, zijn doorgegaan.’’

AD Rotterdam – 3 maart 2020: Stormloop op ‘stille disco’ met intieme verhalen van Rotterdamse vrouwen

‘Over moederschap, relaties, vluchten uit je land, taboes, seks, misbruik. ,,Alles komt aan bod. Van geboorte tot dood. Het zijn veel intieme verhalen, bijvoorbeeld over het mogen genieten van seks en hoe breng je dat goed over op je dochter of zoon.’

Theater Rotterdam – 24 april 2019: 1000 vrouwen namen Theater Rotterdam over

de maatschappelijke boodschap is warm en overtuigend. Een vrouw van Marokkaanse komaf zegt: ‘Je hoeft niet van mij te houden. Je kunt me gewoon accepteren: als mens. Dit is ook míjn land.’ De Stille Heldinnen Disco XL is een dappere poging iedereen zo mogelijk haar verhaal te laten doen. ‘Rotterdam gaat veranderen’, is de boodschap, en: waarom zou je die multiculturele samenleving niet omarmen? ‘Waarom wordt daar zo’n probleem van gemaakt, hier?’ vraagt een Surinaamse vrouw. ‘Nooit gemerkt hoeveel meerwaarde het heeft als je in meerdere culturen opgroeit?’ Een voorstelling met een big smile.