Anita

Anita

Ze houd er niet van “dat iedereen dezelfde gordijnen heeft”. Dat wil zeggen: wees jezelf, uniek is mooi!

Luister hier naar Anita

Ik heb altijd moeten knokken

Andere Women Connected vrouwen

Aida over Anita

Anita is in Rotterdam geboren op 7 november. Aan haar zie je niet dat ze 76 jaar is. Wat haar zo bijzonder maakt is dat ze geen thuisbasis heeft. Anita zegt: “ik ben wereldburger” en dat merk je aan haar nieuwsgierigheid, leergierigheid en de aandacht die ze heeft bij de persoon.

We kennen Anita erg lang. Anita is als bezoeker altijd aanwezig bij voorstellingen van het Rotterdams Wijktheater (RWT). Anita heeft jarenlang gewerkt in Schiedam. Haar werk zorgde ervoor dat ze veel contact had met alle culturen en met mensen die behoeften hadden aan contact met elkaar. Ze wist dat veel van haar groepen mensen niet naar theater gaan of het financieel kunnen betalen, ze zorgde dat ze mooie voorstellingen konden bijwonen van het wijktheater. Ze kwam altijd met te veel mensen, soms was dat een probleem.

Anita heeft in de voorstellingen: “Terug naar Later” (RWT) en de Stille Heldinnen Disco’s van Women Connected gespeeld.

Het gesprek met Anita was zo warm en ook heel leerzaam. We hebben veel dezelfde werk- en denkwijze. Maar door het gesprek met Anita heb ik gezien hoeveel er nog te leren is en haar ervaring was een mooie spiegeling voor mij. Haar angsten, maar ook de mooie momenten die we samen delen over theater en groepen vrouwen die we samen mee hebben ontmoet. Wat belangrijk is voor Anita bij Women Connected is diversiteit, verschillende leeftijden maar ook culturen zijn voor haar belangrijk.

Anita en haar man wilden graag reizen maken naar andere landen, één van landen zou Bosnië zijn. Maar nu, omdat ze ziek is geweest is ze anders gaan denken en nu geniet ze in Nederland met haar busje. Ik bewonder haar hoe ze oplossingen heeft gevonden in haar nieuwe situatie en ze denkt: “ik doe wat ik kan”. Haar verwachtingen zijn kleiner geworden.