Sahra

Sahra

“Women Connected is thuiskomen. Je bent 1 van hen, maar toch samen ieder in zijn eigen rol. Je kent elkaar en wordt gezien. Knap zoals Kaat en Inez dit allemaal doen. Ze worden soms gek van ons maar daar gaan ze subtiel en eerlijk mee om. Women Connected is echt thuis komen en iedereen kent je.”

Luister hier naar Sahra

Blijven praten en afspraken maken, dat is belangrijk

Andere Women Connected vrouwen

Sarah Muuse is woonachtig in Vlaardingen Holy. Geboren in Somalië, in de stad Burea. Ze heeft twee geboortejaren doordat de ambtenaar in Nederland haar verkeerd verstond. Officieel is ze geboren in 1974 maar in Nederland staat op alle papieren januari 1970. Ze krijgt eerder pensioen ha ha!

Door Corona is ze een halve baan in de zorg verloren en ze wacht op een telefoontje of ze voor 24 uur weer aan de slag kan in de zorg via uitzendbureau. Haar andere baan is senior consulent voor 4 uur in de week. Ze geeft trainingen aan vrouwen met verschillende thema’s in huiskamers in Maassluis, Schiedam maar door Corona zijn die gesloten. Online gebeurt nu minder.

Via het Rotterdams Platform Buitenlanders is ze terecht gekomen bij het Rotterdams Wijktheater in 2007. Met haar vriendin had ze een idee voor een voorstelling over vrouwenbesnijdenis. Met hulp van Kaat, Anamaria, Eden en de directeur is de voorstelling er gekomen en uitgevoerd in heel Nederland. Ook heeft de groep opgetreden in Engeland. In die tijd waren Aida en Charazad ook al betrokken, maar zij zaten in een andere voorstelling. Ze heeft niet in alle voorstellingen meegedaan maar achter de schermen veel geholpen. Met de voorstelling in Theater Rotterdam met 1000 vrouwen heeft ze met haar dochter opgetreden.

Ze word blij van het doen van eigen dingen. Zelf organiseren en zelf doen. Blij wordt ze ook van het zien van al die vrouwen met al die verschillende nationaliteiten die met elkaar omgaan op een persoonlijke manier. Ze heeft het idee om een keer een voorstelling te regisseren. Op Kaat’s plek staan. Thema’s genoeg om een voorstelling te maken met de verhalen van vrouwen zelf. Daar heeft ze dan wel hulp bij nodig en ook iemand die haar een schop onder haar kont geeft.

In het begin (2007) kwamen zij en haar vriendin te laat of helemaal niet opdagen en toen heeft Kaat hen een peper in hun reet gestopt zodat ze de volgende keren er gewoon waren. Dat hebben/hadden we af en toe nodig.