Petra

Petra

“Ik voel me hier thuis, want onderling zijn we heel goed met elkaar. Ik ben opener geworden, door de verhalen van andere vrouwen.”

Luister hier naar Petra

ik zeg het tegen mijn kleinkinderen, maar zelf heb ik het nog nooit gehoord

Andere Women Connected vrouwen

Je kunt haar kennen van de Stille Heldinnen Disco uit 2016 – 2020. Petra is geboren in Rotterdam en woont nu in de Beverwaard. “Maar ik woonde eerst in Rotterdam Noord.” Ze kent Women Connected via het wijkgebouw De Focus waar House of Hope Beverwaard gevestigd is. “Ik heb geleerd door te kijken en toen ben ik zelf mee gaan doen.”

Petra voedde zichzelf op onder het motto: iets wat niet kan, bestaat niet. Hierdoor vindt ze vrij weinig moeilijk. “Ik verbouw ook zelf en als iets niet lukt, dan vraag ik hulp.” Ze wordt blij van muziek. “Vooral zigeunermuziek, omdat ik mijn roots daarin kan vinden. Ik droom van vrijheid: ongestoord in een woonwagen wonen zonder (klagende) mensen om mij heen.”

Petra speelt al een tijdje bij Women Connected. Hetgeen wat haar het meest bijgebleven is van de afgelopen jaren zijn: “de sfeer, de complimenten en alle mensen die naar je toekomen. Ik vier nu mijn verjaardag op 8 maart, internationale vrouwendag. Ik wil de wereld laten zien dat we samen kunnen zijn zonder haat, waar je ook vandaan komt.

Waar Petra zichzelf over 5 jaar ziet? “Ik hoop dat ik nog steeds met net zoveel blijdschap en vreugde bij Women Connected zit. Ik voel me hier thuis, want onderling zijn we heel goed met elkaar. Ik ben opener geworden, door de verhalen van andere vrouwen. De eerste keer dat ik zelf ging vertellen wilde ik het liefst een vuilniszak over mijn hoofd trekken.”