Ga naar de inhoud

Over ons

Van een leven achter de coulissen, naar een glansrol op het podium. Women Connected maakt betekenisvolle theatrale voorstellingen door de ogen van de vele vrouwen in een multiculturele stad als Rotterdam. Wij hebben een artistiek doel met een sociale werkwijze. Wij zijn cultureel divers én inclusief.

Women Connected is het grootste podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam. Wij komen van over de hele wereld. In Rotterdam zijn wij met elkaar verbonden, delen wij onze verhalen en treden wij op in het theater om andere vrouwen te inspireren en motiveren. Onze voorstellingen gaan over leven, liefde, angsten en verlangens. Uniek én universeel.

Wij geloven in een samenleving waarin vrouwen van alle culturen, generaties en achtergronden in hun kracht staan met gelijke kansen om te groeien en bij te dragen. We leiden vrouwen op en geven vertrouwen om door te geven. We ontwikkelen nieuwe genres en methodieken, waardoor we met grote groepen op verschillende locaties kunnen werken en hoogwaardige producties neerzetten voor een breed cultureel publiek. We delen kennis en kunde met partners en vakgenoten, nationaal en internationaal.

Zo zorgt Women Connected ervoor dat steeds meer vrouwen zich kunnen ontplooien. Zij versterken niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook toekomstige generaties: de kinderen van de samenleving. Over de impact die Women Connected maakt, is een documentaire gemaakt. Je kunt hem hier bekijken.

Ander Opmeer van Vers Beton schreef een artikel over Women Connected. Over het maken van verbinding en tijd nemen voor elkaar. Hoe Women Connected zich staande hield tijdens de pandemie en hoe de formule van ons theaterproject over alle grenzen blijft groeien.
“Bij evenementen waar verschillende groepen op afkomen, mengen de ‘bubbels’ niet. Wij willen juist crossovers tussen die bubbels.’’ Lees het hele artikel hier.

Team


Kaat Zoontjens
Concept en artistieke leiding
kaat@womenconnected.nl

“We moeten heel flexibel zijn, meebewegen met de fondsen, met de buurthuizen. We zijn niet van één organisatie, we zijn echt van de stad. De cultuurwereld is soms een harde wereld. Er is superveel behoefte aan een zachtere vorm van activisme.”


Wing Tang
Concept en zakelijke leiding
wing@womenconnected.nl

“Ik kom uit de private sector en deed een sabbatical. Kaat vroeg me of ik hieraan bij wilde dragen. Ik weet weinig van theater, maar ik dacht gelijk: dit is goud! Mooi is dat het wel iets weg heeft van yoga.”

Amanda Almeida
Assistent artistieke leiding en productie

“De magie van kind zijn lijkt te verdwijnen en we beginnen te geloven in dingen die niet waar zijn of dat we bepaalde dingen niet kunnen. Laten we proberen die magie terug te krijgen.

Irenea Vicari
Vormgeving, tekstschrijver en communicatie

“Na een keer mee te hebben gedaan aan een Stille Heldinnen voorstelling wilde ik graag aan de slag achter de schermen.”

Aida Hadzic
Publiekswerving en productie

Nu ik werk als productiemedewerker, heb ik geleerd me in te leven in een ander en te begrijpen waarom we de dingen allemaal anders aanpakken. Dat vind ik aan de ene kant knap van mezelf, maar aan de andere kant ben ik ook heel blij dat ik bij Women Connected die mogelijkheid heb gekregen.”

Sharita Soer
Publiekswerving en productie

“Ik doe dit met heel veel liefde en plezier. Ondanks de beperkingen die ik in me heb, steun ik anderen en zet ik me in daar waar ik nodig ben.”

Raad van Toezicht

Jannelieke Aalstein – Voorzitter
Amal Akbour
Jacqueline Scheidsbach
Marte van Oort
Olga Smit