Ga naar de inhoud

Onze partners

Onze ambitie kan niet worden gerealiseerd zonder medewerking van en partnerships met andere organisaties, in binnen- én buitenland. Zij zijn geïnteresseerd in samenwerking met Women Connected, omdat zij een vergelijkbaar probleem oplossen of aanpakken, of omdat ze werken met dezelfde doelgroepen. Dit is wat ze over ons zeggen!

Lokale en persoonlijke stadsverhalen

Walther van den Heuvel, hoofd programmering Theater Rotterdam: “Women Connected, hét community arts netwerk voor vrouwen, vormt een hoogtepunt in een jarenlange samenwerking waarbij lokale en persoonlijke stadsverhalen voor ons telkens verbonden zijn met een groter geheel waar we állen deel vanuit maken. Universele belevenissen, angsten, dromen en verlangens resulteren in prachtige ontmoetingen tussen vrouwen uit Rotterdam West, Noord, Zuid en Oost.”

Een krachtige ervaring

Elly Goodman, Community Drama Artist bij het Citizens Theatre in Glasgow: “Ik werd geraakt door de pure integriteit, schoonheid en eerlijkheid van de voorstelling. Het delen van levensverhalen via opnames, ondersteund en aangevuld met de persoonlijke muziekkeuzes, was een krachtige ervaring. Terwijl ik lachte, huilde en danste met de vrouwen op het podium, wist ik dat we deel moesten uitmaken van deze fascinerende en evoluerende beweging om vrouwen te verbinden. Samen met mijn collega Carly McCaig maakten we de eerste Schotse variant Glasgow Heroines. Het was een groot succes en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer samen te werken met Women Connected.”

Voor álle Rotterdamse vrouwen

Fokje Wierdsma van Wijkpastoraat de Bloemhof: “De vrouwen hebben verschillende culturele achtergronden en allemaal wel een rugzakje. Ik zie dat als een kwaliteit. Die levenservaringen zijn enorm waardevol. Het mooie van Women Connected is dat iedereen gezien en gehoord wordt. En dat merk je aan ze! De eerste repetitie is een vuurdoop, maar ze overwinnen hun angsten, worden nieuwsgierig en dan slaat de vonk over. Het brengt ze tot leven.  Ze worden er vrolijk van, luisteren beter naar elkaar en krijgen echt het gevoel dat ze meedoen aan de maatschappij. En dat heeft ook zo zijn effect op hun leefomgeving. Je ziet nu al dat ze zelfverzekerder, stressbestendiger en veerkrachtiger zijn geworden, waardoor ze zich ook beter kunnen verwoorden en gaan staan waarvoor ze willen staan.”


ANBI

Stichting Women Connected is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Je kunt vriendin worden van Women Connected door middel van een schenking. Het bedrag dat je schenkt komt dan volledig ten goede aan projecten en activiteiten van Women Connected.

Contactgegevens

Wil je meer weten over de producties of activiteiten van Women Connected of over een eventuele samenwerking? Neem gerust contact met ons op!