Raad van Toezicht

Lieve vrienden en vriendinnen, jullie weten dat natuurlijk al, maar Women Connected is het grootste en super inspirerende podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam. En bij zo’n groot netwerk, zo’n mooie club vrouwen, hoort natuurlijk ook een officiële Raad van Toezicht! Een aantal mensen, die Kaat en Wing kunnen adviseren bijvoorbeeld als het gaat om de organisatie, om financiën, om samenwerkingspartners. En die een goede sparringpartner kunnen zijn, hun netwerken in kunnen zetten voor Women Connected en meer.

Ik (Jannelieke Aalstein) voelde me vereerd en geïnspireerd toen ik gevraagd werd om voorzitter van deze Raad van Toezicht te worden. Als geboren Rotterdamse werk ik al jaren in de stad, aan de stad, doe ik er vrijwilligerswerk en woon ik er. Ik hou van die plekken in Rotterdam, waar nieuwe dingen geprobeerd worden, vanuit de overtuiging dat de stad nog mooier, eerlijker en beter kan worden. Vol overtuiging in het diepe springen en dingen opschudden. Kansen creëren voor iedereen! Dat zie ik Women Connected gepassioneerd doen en daar ben ik graag onderdeel van! Als voorzitter van de Raad van Toezicht kijk ik er o.a. naar uit mijn netwerk en kennis in te zetten, nieuwe verbindingen tot stand te brengen, mee en tegen te denken en de impact van wat Women Connected doet breder zichtbaar te maken.

En wat is het dan gaaf, om dat samen te gaan doen met andere vrouwen die ook geraakt zijn door wat Women Connected doet, geloven in de missie en uitvoering én goede toezichthouders zijn en weten dat ze vanuit hun netwerken en expertises veel kunnen brengen en toevoegen. Moesten het allemaal vrouwen zijn? Natuurlijk niet! Bleken de volgende 4 vrouwen de meest geschikte, inspirerende, leukste kandidaten? Zeker!

Renee Trijselaar is moeder van Mavis van 7 en al 20 jaar werkzaam in met name de Rotterdamse cultuursector. Ze heeft een achtergrond in theaterwetenschap en is Lean Six Sigma Black Belt, dus altijd op aan het werk op het snijvlak van de inhoud en de cijfers. Ze vindt het een eer om onderdeel te mogen zijn van deze prachtige groep vrouwen en kijkt er naar uit om haar kennis en netwerk in te zetten en als sparringpartner zaken mogelijk te maken, kansen te creëren en hands-on aan de slag te gaan binnen de Raad van Toezicht.

Marte van Oort is al jaren en vanaf de start werkzaam bij Stichting de Verre Bergen; een sociaal investeringsfonds dat via allerlei wegen en projecten lange termijn, positieve impact wil creëren in Rotterdam. Ze houdt van pionieren, van nieuwe, innovatieve projecten vormgeven en opstarten, waar de stad en haar inwoners het beter door krijgen. Ze heeft een grote liefde voor en affiniteit met cultuur en gaat binnen de Raad van Toezicht graag aan de slag als kritische vriend, om de positie van Rotterdamse vrouwen te versterken.

Ook Amal Akbour is tegenwoordig werkzaam binnen de culturele sector in Rotterdam, maar werkte daarvoor jaren voor een groot internationaal bedrijf. Zij brengt veel zakelijke en financiële kennis en ervaring mee die ze graag in wil zetten voor Women Connected. Amal wil zich binnen de Raad van Toezicht o.a. gaan focussen op de verbinding tussen inzet van middelen en de daadwerkelijke impact die Women Connected heeft en zal ons allen scherp houden als het gaat om de financiën.

Met Jacqueline Scheidsbach is het team compleet! Jacqueline werkt als zelfstandig ondernemer en is o.a. directeur van het Impact Centre van de Erasmus Universiteit. Zij richt zich graag op de maatschappelijke impact van zaken en ambities en op hoe je die impact meetbaar maakt. Met een zakelijke blik wil zij ook graag kijken naar de impact die Women Connected heeft; op de betrokken vrouwen, op de netwerken daar omheen en daarmee in de stad.

Met z’n vijven staan we startklaar om als Raad van Toezicht aan de slag te gaan!