Kaat

Kaat

Kaat speelt meestal niet mee in de voorstellingen want zij is de creatieve producent van Women Connected. “Ik heb daarentegen wel in de Stille Heldinnen Disco 2016 gespeeld!” Kaat werd geboren in Nederland, in Dordrecht en woont nu op Rotterdam-Zuid.

Andere Women Connected vrouwen

Kaat wordt vrolijk van de leuke mensen om haar heen. “Zoals mijn kinderen en de vrouwen waar ik mee werk.” Daarnaast wordt ze ook heel blij van yoga en dansen. Ze droomt vooral van reizen over de wereld. “Ik beleef mijn droom iedere dag.”

Onrechtvaardigheid is iets wat Kaat moeilijk vindt. “Women Connected is daarom net als een kindje voor mij. Zo belangrijk vind ik het! Maar de vrouwen waarmee ik speel geven mij een fantastisch gevoel.”

De rol van vrouwen in de maatschappij vond Kaat van kinds af aan al boeiend. Dit werd duidelijk tijdens de vele reizen die ze maakte tijdens haar studie. “Ik zag en ondervond hoe verschillend vrouwen kunnen zijn, in levenshouding, rolverdeling en vrijheid. Door te werken met vrouwen van alle leeftijden en culturen kom ik erachter wie ik ben. Dit is mijn inspiratie. Een onuitputtelijke bron van kennis, plezier, verdriet en hoop, die ik graag omzet in mooie en bijzondere theatrale vormen. Omdat ik geloof in een ‘stille’ dialoog tussen speler en publiek.

Kaat is van oorsprong beeldend kunstenaar. Sinds 2000 is ze verbonden aan het Rotterdams Wijktheater waar ze aan tientallen producties meewerkte. In 2009 nam ze het stokje over van Annelies Spliethof en werd ze regisseuse van de vrouwenvoorstellingen in het Wijktheater. “Hooyo Ma’aan”, de eerste voorstelling met 4 geweldige Somalische vrouwen over meisjesbesnijdenis, was een groot succes en haalde de internationale pers.

In 2012 heeft zij Women Connected neergezet, inmiddels uitgegroeid tot een groot netwerk van vrouwen, gezelschappen en organisaties in binnen- en buitenland.