Het Vliegende Tapijt: VILT

Speeldata

14 december 2022 19:00 uur

15 december 2022 19:00 uur

Locatie

Theater Rotterdam Schouwburg

Schouwburgplein 25

fotografie: Hannah Rosalie

VILT is onderdeel van Het Vliegende Tapijt. Een tweejarig project dat textiele werkvormen mengt met theatrale voorstellingen en digitale interpretaties. Het Vliegende Tapijt weergeeft de kracht van vrouwelijke verbinding in een kunstuiting waarin de verhalen van diverse vrouwen samenkomen.

 

De komende 10 maanden dragen honderden vrouwen in Rotterdam een steekje bij aan Het Vliegende Tapijt. Door te spinnen, vilten, haken en borduren worden draden en garen als levensaders door het theaterstuk gewoven. Iedere aanhechting staat voor een nieuwe verbinding tussen de betrokken vrouwen. 

Het Vliegende Tapijt is ontstaan uit een idee van transitie, van verschillende culturen die bij elkaar komen en een nieuw geheel vormen. Mina, één van de spelers, legt uit: “Ik kan niet kiezen. Als ik hier ben mis ik Marokko, als ik in Marokko ben mis ik hier. Ik zit altijd op het vliegende tapijt.” Door verhalen samen te brengen, uit te wisselen en vast te leggen, geeft Women Connected de vrouwen een stem en maakt hen onderdeel van een creatieve community

Een krachtige tactiele beleving van vrouwelijke energie en identiteit!

Theater Rotterdam

Praktische informatie

Foyer Theater Rotterdam
Schouwburgplein 25

14 december
18:30 / 19:00 / 19:30 uur

15 december
14:00 / 19:00 / 19:30 uur

Toegang is gratis

 

De VILT performances in december zijn onderdeel van een groter project Het Vliegende Tapijt, dat zich manifesteert in een grote eindvoorstelling in 2024.