Ga naar de inhoud

Wat doen we?

Van een leven achter de coulissen, naar een glansrol op het podium. Women Connected maakt betekenisvolle theatrale voorstellingen door de ogen van de vele vrouwen in een multiculturele stad als Rotterdam. Wij hebben een artistiek doel met een sociale werkwijze. Wij zijn cultureel divers én inclusief.

Women Connected is het grootste podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam. Wij komen van over de hele wereld. In Rotterdam zijn wij met elkaar verbonden, delen wij onze verhalen en treden wij op in het theater om andere vrouwen te inspireren en motiveren. Onze voorstellingen gaan over leven, liefde, angsten en verlangens. Uniek én universeel.

Wij geloven in een samenleving waarin vrouwen van alle culturen, generaties en achtergronden in hun kracht staan met gelijke kansen om te groeien en bij te dragen. We leiden vrouwen op en geven vertrouwen om door te geven. We ontwikkelen nieuwe genres en methodieken, waardoor we met grote groepen op verschillende locaties kunnen werken en hoogwaardige producties neerzetten voor een breed cultureel publiek. We delen kennis en kunde met partners en vakgenoten, nationaal en internationaal.

Zo zorgt Women Connected ervoor dat steeds meer vrouwen zich kunnen ontplooien. Zij versterken niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook toekomstige generaties: de kinderen van de samenleving. Over de impact die Women Connected maakt, is een documentaire gemaakt. Je kunt hem hier bekijken.