Ga naar de inhoud

Petra

Petra

VILT, december 2022

Ze werd geboren in Rotterdam Noord en woont nu in Barendrecht. Ze kent Women Connected via Chahrazad en DOCK. “Een aantal jaar geleden kwam ik in het Millinxparkhuis werken. Ik leerde daar Chahrazad kennen. Op een gegeven moment kon ze toen niet komen, want ze moest repeteren.”

Petra speelde in november 2018 voor het eerst mee in de try-outs van de Stille Heldinnen Disco XL. Wel hielp ze al eerder mee in de organisatie van vrouwendag in 2018 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Doordeweeks had ze meer tijd over en is toen de wijken van Overschie, Feijenoord en Kralingen in gegaan om nieuwe groepen vrouwen te werven voor de voorstellingen. Inmiddels heeft ze al in heel veel voorstellingen en performances van Women Connected meegedaan. Ook is ze aangesloten bij het Creatief Atelier van Women Connected.

Niets is moeilijk meer nu ik met pensioen ben.

Petra voelt zich helemaal thuis bij Women Connected. Het voelt voor haar alsof ze bij haar zussen is die ze nooit gehad heeft. “We zijn allemaal vrouw en herkennen veel in elkaar. Het respect naar elkaar toe, de sfeer, het luisteren naar elkaar, ik word er blij van!”
De thema’s die de vrouwen inbrengen en daarna vertaald worden naar een voorstelling spreken haar erg aan. De boodschap in de voorstellingen is helder verpakt en de afwisseling tussen serieus en luchtig is knap gedaan.

We leren van elkaar. Niet alleen omdat we respectvol met elkaar omgaan, vrouwen zijn maar ook leren we veel van de rituelen van de verschillende culturen. Onderling hebben we serieuze gesprekken maar ook veel lol. Het is niet alleen eten en zingen maar veel meer dan dat.