Ga naar de inhoud

Een succesvolle Internationale Vrouwendag in Theater Zuidplein

We hadden enorm veel te vertellen op 8 maart, Women Connected vierde Internationale Vrouwendag door een ode aan de Borst te maken.

In de ruim 2 uur durende LIVE Podcast Show kwamen alle aspecten van het hebben van borsten aan de orde. Petra en Irma vertelden openhartig over hun ervaring met borstkanker, Lenie gaf ons tips hoe je een zelfonderzoek kunt uitvoeren. We hoorden de verhalen van Fiene en Semra, die beiden een hele andere kijk op hun borsten hebben.

Speciaal voor deze podcast aflevering schreef Merel het liedje “Overal zijn borsten”, die ze deze middag samen met de spelers ten uitvoering bracht op het podium, gegarandeerd een nummer die dagenlang in je hoofd blijft zitten.
En de muzikale begeleiding werd dit keer gedaan door Konstantina op de piano, Gökben op de accordeon en de zang door Kijan en Amanda. 

Onze borsten werden in alle soorten en maten gevierd en geëerd; borstvoeding gevende borsten, ongelijke borsten, weggesneden borsten en op maat gemaakte borsten. 
En ook aan het decor was veel aandacht besteed, met o.a. de keramieken borsten die we samen met Maaike Kalkhoven in de STU kleiden, het planetarium van borsten die we in Bibliotheek Overschie met de wijkbewoners haakten, de gedrapeerde vilten kleden die we tijdens de VILT Performance maakten in Theater Rotterdam en andere borst gerelateerde kunstobjecten die door de tijd heen door het Creatief Atelier werden gecreëerd.

8 maart was dit jaar ook zeker weer een feest voor het oog én de oren!

Bekijk de foto’s van deze show in onze galerij.


Wat vonden de bezoekers van de LIVE Podcast Show op 8 maart? 

“Dank voor deze geweldige openhartige voorstelling!” – Xandra

“Ik moet eens een openhartig gesprek met mijn kleindochter van 9 hebben, dat zij altijd bij mij terecht kan over dit onderwerp.”  – mevrouw in het publiek

“Ik heb erg genoten en veel bewondering voor alle vrouwen die hun verhaal hebben gedaan” – Els

“Mooi om dit terug te zien in een fantastische, eerlijke en realistische voorstelling op Internationale Vrouwendag, wat een mooie, hechte powervrouwen zijn we!” – Henny

“Wat een moed, wat een veerkracht, wat een creativiteit!” – Ria