Hare Majesteit Koningin Maxima

Wij zijn zeer vereerd dat Theater Zuidplein ons gevraagd heeft om een gedeelte van de opening te verzorgen in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Máxima. Net als Theater Zuidplein weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om te zorgen dat alle Rotterdammers aan cultuur kunnen participeren.

 

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagochtend 16 september het nieuwe pand van Theater Zuidplein in Rotterdam. Naast Theater Zuidplein is in dit nieuwe gebouw ook een locatie van Bibliotheek Rotterdam gevestigd. Samen bieden zij een divers aanbod aan theater, kunst, literatuur, educatie en informatie.

Tijdens de opening krijgt Koningin Máxima samen met enkele genodigden een dans -en muziekoptreden te zien door huispartners Xclusiv Company en Productiehuis Flow. Tijdens een rondleiding door het nieuwe theatergebouw worden verschillende korte performances getoond, zoals de kindervoorstelling Ali en Nino van Witte Raaf, een interactieve dansvoorstelling van Women Connected en een workshop van Lab-Z. Ook spreekt Koningin Máxima met de makers en betrokkenen over hun producties, de connectie met de stad en welke gevolgen de uitbraak van het coronavirus heeft voor hun werkzaamheden en het theater.