Ahylia

Ahylia

“Binnen Women Connected ben ik veel nieuwe vrouwen tegen gekomen. Vrouwen die overal vandaan komen. We leren elkaar op een hele andere manier kennen. Ik leef dan ook iedere keer naar de wekelijkse repetities toe.”

Luister hier naar Ahylia

ik besef wel hoe betrekkelijk het leven is

Andere Women Connected vrouwen

Marianne over Ahylia

Mijn naam is Ahylia Spalburg. Spalburg is de naam van mijn man, helaas is hij gestorven. Spalburg is eigenlijk ‘van Spal’. Maar na de afschaffing van de slavernij waren ze niet meer ‘van Spal’ en hebben ze de naam veranderd in Spalburg. Mijn meisjesnaam is Bahadoersing en komt uit India en betekent held. Ik ben op 2 december 1953 in Paramaribo (Suriname) geboren en op mijn 20ste ben ik naar Nederland gekomen. Nu woon ik in Hoogvliet, een hele rustige wijk met veel jonge kinderen. Vorig jaar ben ik door Bea meegenomen naar een repetitie van Women Connected. Bea had er al veel over verteld en het is me heel goed bevallen. Sinds vorig jaar speel ik ook mee.

Waar ik blij van word? Ik word blij van het ontwaken. Als ik mijn ogen open doe en dan het licht zie. Ik vind afscheid nemen moeilijk en ik heb moeite met haatdragende mensen maar die zie ik gelukkig niet veel. Ik wil nog heel graag reizen, bijvoorbeeld naar het Verre Oosten. Binnen Women Connected ben ik veel nieuwe vrouwen tegen gekomen. Vrouwen die overal vandaan komen. We leren elkaar op een hele andere manier kennen. Ik leef dan ook iedere keer naar de wekelijkse repetities toe. Er is zoveel plezier met anderen. Ik luister en probeer te steunen. Bijvoorbeeld bij het verhaal van Margriet en haar moeder. Ik zit nu in dezelfde situatie met mijn moeder. Ik voel me erg thuis bij Women Connected, toen ik naar de eerste repetitie kwam voelde ik me meteen welkom.