Ga naar de inhoud

Creatief Atelier

Het Creatief Atelier van Women Connected is ontstaan tijdens de lockdown in 2020. Omdat we niet op de planken van het theater konden optreden, verplaatsten de dames zich, op gepaste afstand, naar het Atelier achter de schermen.

Beginnende met een hele serie mondkapjes voor alle spelers, werd daarna een merchandise lijn van riemen, tassen, telefoonhoesjes en hoofddoeken. In de Bouwkeet van Delfshaven kreeg het Atelier ruimte om letters te ponsen en over te zetten op stof. “Wij hebben wat te vertellen”, de slogan van Women Connected, kreeg bekendheid doordat vrouwen in heel Rotterdam hun tassen en riemen met trots droegen.

In het atelier, bestaande uit vrouwen met wortels in alle hoeken van de wereld, werd het al gauw duidelijk; deze vrouwen hebben enorm veel handwerk talent.
Door deze diversiteit kwamen vergeten handwerktechnieken weer tot leven, en vanonder de naaimachine werden de mooiste kostuums getoverd. Gedetailleerd gehaakte kleedjes, kunstig geborduurde bloemen, elk werk met een eigen verhaal.

Op verschillende bibliotheekvestigingen werden er in 2022 en 2023 workshops gegeven onder leiding van het creatief atelier. Van vilten met wol van lokale schapenboeren, tot het breien en haken van abstracte patronen.
Vrouwen uit heel Rotterdam en omstreken worden uitgenodigd hun steekje bij te dragen aan Het Vliegende Tapijt – een werk waar de kennis van het Creatief Atelier diep in verweven zit.

Women Connected heeft in de loop van 2022 en 2023 al veel materialen gedoneerd gekregen, zoals spinnenwielen, heel veel schapen- en alpacawol en grote witte lakens. We zijn erg dankbaar voor deze gulle donaties, de voorstelling STOF uit 2023 is mede mogelijk gemaakt door deze bijdragers.

Workshop "Het Vliegende Tapijt" in Bibliotheek Delfshaven, 2023

Het Vliegende Tapijt Tentoonstelling

Ben je eind 2023 langs geweest in de Centrale Bibliotheek?
Dan is het je zeker niet ontgaan; “Het Vliegende Tapijt” van Women Connected op de begane grond. Aanschouw het werk van honderden vrouwen uit Rotterdam, samengebracht in deze prachtige tentoonstelling.
Op verschillende bibliotheeklocaties zijn er in 2022 en 2023 workshops geweest waar vrouwen o.a. hun eigen portret hebben geborduurd, een borst konden haken of hun verhaal hebben gedeeld.

De dames van het Creatief Atelier hebben deze workshops met warmte begeleid en samen met het Women Connected team de tentoonstelling uiteindelijk met veel liefde samengesteld.
De Centrale Bibliotheek is bij uitstek dé plek waar deze werken tot hun recht komen, de kracht van de vrouw duidelijk aanwezig in ieder steekje, in ieder verhaal.

“Wat is de rode draad in mijn leven?
Nou, de griebus induiken en kijken of je daar schoonheid in kan brengen.” – Margriet

Creatief Atelier tijdens de tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek, 2023