Ga naar de inhoud

Stories of Interbeing

Stories of Interbeing: Weaving Stories, Voices and Technologies is onderdeel van het interdisciplinaire residentieprogramma “Het Digitale Vliegende Tapijt” dat plaatsvond in 2022 en 2023. Deze residentie was een samenwerking met V2_Lab for the Unstable Media en kunstenaars Laura Rodriguez en Robin Rutenberg. Het resultaat was een try-out bij V2_Lab, een tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam, en deze publicatie.
Door deze samenwerking werden er relaties gesmeed tussen verschillende culturen, leeftijden, gemeenschappen en disciplines, met storytelling als universele draad.

Het eenvoudigweg erkennen van iemands menselijkheid kan verder gaan dan de directe interactie. Toch kan deze kleine daad diepgaand zijn in zijn effecten, complexiteit en kracht – een stille kracht die geleidelijk ons gedeelde sociale weefsel kan transformeren.
Dank je wel V2_ voor het meevliegen op ons Digitale Vliegende Tapijt. En dank aan Cultuurloket DigitAll voor het mogelijk maken van deze verkenningstocht tussen cultuur & digitaal.

Download de gratis e-pub op de website van V2_

“Stories of Interbeing: Weaving Stories, Voices and Technologies”.
https://v2.nl/publications/stories-of-interbeing

Concept: Sieta van Horck
Editors: Joke Brouwer en Sieta van Horck