Ga naar de inhoud

Opening Het Vliegende Tapijt in de Centrale Bibliotheek

Hebben jullie ook zo genoten van de opening van onze kunst tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek afgelopen zaterdag? 

Op 18 november werd de tentoonstelling Het Vliegende Tapijt officieel geopend.
Van heinde en verre kwamen mensen een blik werpen op de bijeengebrachte werken van de workshops die Women Connected organiseerde in de verschillende bibliotheken in Rotterdam. De kracht van honderden vrouwen verzameld op de begane grond van deze prachtige locatie.

En het was niet alleen een feest voor het oog. Het koor bracht iedereen in ontroering.
Het hele muziekstuk, gecomponeerd door zangeres Kijan, werd gezongen in verschillende talen zoals Bosnisch, Indonesisch, Koerdisch, Arabisch en Hindi.
De muzikale begeleiding werd gedaan door Konstantina op de piano en Gökben op de accordeon.

De directeur van Bibliotheek Rotterdam, Alice Vlaanderen, opende samen met Kaat en de dames van het Creatief Atelier de expositie, waarna alle bezoekers met een koptelefoon de tentoonstelling in werden geleid.
Ook was er een kort programma samengesteld in het bibliotheektheater waar er toelichting werd gegeven op het hele project.

In deze donkere tijden kunnen we allemaal wel een beetje troost gebruiken. Women Connected hoopt met deze tentoonstelling meer hoop en vertrouwen te geven aan de bewoners van deze stad. In iedereen, groot, klein, jong en oud, schuilt kracht.

Kon je niet bij de opening zijn? Niet getreurd, Het Vliegende Tapijt is nog tot 6 januari te bewonderen in de Centrale Bibliotheek. En wie weet kom je ons wel tegen, we geven je graag een rondleiding door de tentoonstelling!

Tentoonstelling Het Vliegende Tapijt
Verzamelde verhalen en gemaakte handwerken uit de Rotterdamse wijken in een audiovisuele tentoonstelling.

Adres
Centrale Bibliotheek
Hoogstraat 110, Rotterdam

Data
Deze tentoonstelling is te zien tot 6 januari en gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.