Women Connected LIVE in Theater Zuidplein

Speeldata

29 juni 2021 14:00 uur

29 juni 2021 20:00 uur

Locatie

Theater Zuidplein

Toen alle theaters gesloten waren maakten wij een film. Over vrouwelijkheid in tijden van emancipatie, over woorden die onuitgesproken blijven, over onvoorzien geweld, geheimen, en het stellen van grenzen.

Deze film is geen gewone registratie van een voorstelling, maar een film die samengesteld is met non-fictie scènes. Voor het maken van deze film hebben we ervoor gekozen om het theater te gebruiken als filmset. Elke scène is op een unieke manier vertaald naar beeld, geluid en vormgeving. Zo is er gebruik gemaakt van schaduwspel, foto-projecties, beweging, kostuums en poppenspel. Een gevarieerd repertoire van abstractie, realisme en videoclips in de tijdgeest van nu.

“Schoonheid kan niet bestaan zonder lelijkheid”

Women Connected

De scènes zijn ontstaan uit de gedachten en de geheimen die boven zijn komen drijven tijdens het thuiszitten. Fijne herinneringen komen los, maar soms kunnen die herinneringen ook confronterend zijn. Je gaat terug in de tijd en denkt na over de momenten die het leven voorgoed hebben veranderd en hoe bepalend die zijn geweest voor de toekomst? Heb ik het goed gedaan, heb ik spijt? Wat had ik anders gedaan, als ik beter had geweten?

Women Connected gelooft dat de ervaring van samen in het theater een voorstelling beleven onvervangbaar is. Daarom is deze film een bijzonder project gemaakt in de luwte van de lockdown.

Speeldata

Dinsdag 11 mei 2021 online via Theater Rotterdam
14.00 uur en om 20.00 uur

Dinsdag 29 juni live in Theater Zuidplein
14.00 en 20.00 uur

Team

Regie: Kaat Zoontjens
Camera en montage: Stefan de Graaff
Geluidsontwerp en uitvoering: Tyn Smit
Licht: Wilco Hoefnagel en Jimmy Niesen
Productie: Inez Schatz
Bedrijfsvoering: Wing Tang
Spelers: Aida, Ahylia, Anita, Bea, Bruna, Chahrazad, Conny, Defina, Faehaa, Duaa Fine, Hajra, Henny, Henna, Ilina, Ilse, Irenea, Jacqueline, Joen, Lidia, Lucy, Linda, Loubna, Margriet, Marianne, Marlene, Marjan, Monniek, Morena, Mina, Nainy, Nisrine, Orlanda, Petra, Sarah, Sahra, Safiya, Semra, Shanti, Sharita, Shamin, Sry, Sylvia, Su Mei
Kostuums: Margriet Fok en Mary van Kleeff
Kunstwerk: Irenea Vicari
Props: het geheim van Vrijheid door de Bella Crea Donnas van Women Connected
Songtekst: Nainy Victoria
Met dank aan: Luxor Theater, Theater Zuidplein, Theater Rotterdam en Gemeente Rotterdam

Disclaimer: in goede overeenstemming met de theaters zijn tijdens de opnamen van deze film alle corona maatregelen in acht genomen.

Nieuwe filmpjes

Bekijk alle filmpjes