Stille Heldinnen TV

Data

11 mei 2022 18:00 uur

Locatie

online

Met 1.000+ vrouwen vierde Women Connected haar 5-jarige jubileum met de Stille Heldinnen Disco XL in de grote zaal van Theater Rotterdam. Een dag later werden alle theaters gesloten en sindsdien zijn alle Stille Heldinnen thuis. Daarom zijn we omgeschakeld, naar online!

 

Sinds het sluiten van de theaters zijn we begonnen met wekelijkse repetities online. Daarnaast verzamelen we geheimen via de post. Deze geheimen worden omgezet in beeldverhalen in combinatie met een inkijkje in de levens van de Stille Heldinnen thuis. Hoe zien de dagen eruit van vrouwen die normaliter veel met elkaar in contact staan? Deze vrouwen hebben een vol bestaan, en nu?

‘Ik heb geen geraniums of orchideeen, dus ik kan er niet achter gaan zitten’

Marianne

Geheimen

De geheimen van Rotterdamse vrouwen worden vormgegeven door kunstenaars en muzikanten. Het resultaat kan van alles zijn: een gedicht, een lied, kostuums, tekeningen en video. Afhankelijk van de uitkomst van de vertaalslag wordt dit verwerkt in de mediaproductie. De geheimen worden gedeeld, maar de verteller blijft anoniem. Zo werden veel persoonlijke ervaringen en inzichten gedeeld. Jacqueline: “Als je iets hebt, dan moet je het van je af praten, want je kan ziek worden. Maar niemand wist iets van mijn problemen, zelfs mijn moeder niet. Ik probeerde alles zelf op te lossen.”

Verbinding

Persoonlijke verhalen, muziek, culturele diversiteit en alle leeftijden vormen de rode draad in alle uitingsvormen van Women Connected. Connectie, contact en samenwerken vormt het ritme van de week van tientallen en soms honderden vrouwen die aan Women Connected meewerken. In de lege zalen van Theater Rotterdam, het Nieuwe Luxor en Zuidplein Theater gaan we op 1,5 meter met elkaar in gesprek. Wat is verbinding voor jou? Wat is het effect van het delen van verhalen? Wat betekent het als het stopt?

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Theater Rotterdam, Luxor Theaters, Theater Zuidplein, het VSB fonds en Gemeente Rotterdam.

Nieuwe filmpjes

Bekijk alle filmpjes