Stille Heldinnen – Speciale Editie

Speeldata

17 maart 2021 20:15 uur

18 maart 2021 11:30 uur

Locatie

Theater Zuidplein

Gooilandsingel 95

3083 DP Rotterdam

Women Connected gelooft in een mooiere samenleving door vrouwen van over de hele wereld boven zichzelf uit te laten stijgen door middel van bijzondere ontmoetingen en theatrale producties. Wij hebben een artistiek doel met een sociale werkwijze. Wij zijn divers en inclusief. De Stille Heldinnen Disco is een samenstelling van fragmenten met verhalen, ervaringen of poëtische vertellingen uit het leven van de deelnemers. Blij, verdrietig, emotioneel, verrassend en altijd bijzonder. Het biedt een waardevolle kijk op de prachtige kleurrijke vrouwen die Rotterdam rijk is waarvan wij geloven dat dit ons cultureel erfgoed is.

“Elke avond is uniek.
Je wordt meegevoerd in zacht vertelde ervaringen van verlies, rouw, de strijd voor zelfbewustzijn, en bovenal in verhalen over liefde. Recht uit het hart, zonder opsmuk, in alledaagse taal.
Dichtbij en ‘aanraakbaar’.
Het complementaire toneelbeeld is wervelend, vol vormvondsten met lichtvoetige symboliek."

Wouter Ter Braake (bezoeker)

Let op: elke 2e dinsdag van de maand houdt Women Connected een openbare repetities voor geïnteresseerden in de foyer van Theater Zuidplein. Doe mee en meld je aan via info@womenconnected.nl.

Over de Stille Heldinnen Disco

“Verbinding en wederzijds begrip vormen de rode draad.
Alles staat in dienst van de verhalen, de getuigenissen.
Geen onderwerp wordt geschuwd.
‘Ik heb erg hard moeten knokken’, zegt een Indiase vrouw.
‘Geluk komt ooit. Geef het niet op.”

– Mieke Zijlmans (theaterkrant)

De Stille Heldinnen Disco is het eindresultaat vol artistieke pareltjes die we samensmelten in een grote zaal productie. Op de avond zelf zindert het al voor het theater, vrouwen uit verschillende Rotterdamse wijken komen te voet, per bus, vervoer op maat of op de fiets. Ze nemen hapjes mee om te delen. Deze hapjes worden ingeleverd bij de kassa in ruil voor een toegangskaartje.