Het Vliegende Tapijt: STOF

Data

14 juni 2023 20:00 uur

15 juni 2023 20:00 uur

Locatie

Theater Rotterdam Schouwburg

STOF is de volgende theatrale stop van Het Vliegende Tapijt. Tijdens STOF vormen de gedeelde verhalen, afkomstig van vrouwen met diverse achtergronden, culturen en identiteiten de draden van Het Vliegende Tapijt. Wie ben je en wie wil je zijn? STOF symboliseert de rijke verzameling van persoonlijke ervaringen, emoties en gedachten die samen een kleurrijk en veelzijdig geheel creëren. Een avond die je laat reflecteren op het verleden, het heden en de toekomst. Wacht niet te lang en maak samen met ons een bijzondere en onvergetelijke reis op Het Vliegende Tapijt.

Boek je plekje aan boord van deze theatrale reis bij Theater Rotterdam óf kies ervoor om je eigen Krachtzakje* te maken en zo jouw persoonlijke kracht met ons te delen.

*Krachtzakje als entreeticket
Het Krachtzakje, geïntroduceerd door Women Connected, is meer dan zomaar een ticket. Het is een manier om theater toegankelijk te maken voor iedereen door middel van creativiteit.
Op dit zakje borduur je je eigen portret en voeg je iets persoonlijks toe wat je kracht geeft. Dit unieke concept betrekt jou niet alleen actief bij de performance, maar het maakt je ook een cruciaal onderdeel van een grootse expositie in de Centrale Bibliotheek Rotterdam van november 2023 tot januari 2024.
Koop jouw persoonlijke doe-het-zelf pakket en borduur je entree- ticket voor STOF.

 Klik hier om een Krachtzakje te bestellen.

 

Wat is Het Vliegende Tapijt project?
Het Vliegende Tapijt, een tweejarig kunstproject dat textiele werkvormen mengt met theatrale voorstellingen en digitale interpretaties. Het verhaal van Mina, die in 1978 op 23-jarige leeftijd vanuit Marokko met haar man als gastarbeider naar Rotterdam kwam, is het startpunt. De titel verwijst naar haar situatie. Het Vliegende Tapijt staat metafoor voor het onderzoeken van de tijd en ruimte, en wegwijs worden in het complexe weefsel van identiteit, met al haar sociale, economische en persoonlijke componenten. In Mina’s leven – en dat van vele andere vrouwen die zich in haar situatie herkennen – vormen textiele werkvormen en handwerken daarbij vertrouwde sociale ankers. Tijdens het handwerken worden de verhalen verteld en de draden gesponnen van ieders vliegend tapijt, tussen hier en daar, toen en nu.

Bekijk hieronder de trailer van STOF.