1.000 Silent Heroines

Speeldata

19 september 2021 16:00 uur

03 oktober 2021 11:45 uur

Locatie

Porto en Lissabon (portugal)

Women Connected heeft een artistiek doel met een sociale werkwijze. We zijn cultureel divers én inclusief. Wat de impact is van deze werkwijze op de levens van de betrokken vrouwen, is in 2 jaar tijd vastgelegd door documentairemaker Stefan de Graaff.

 

De afgelopen jaren heeft Women Connected een flink aantal betekenisvolle voorstellingen geproduceerd door de ogen van vele vrouwen in onze multiculturele stad. De basis van deze voorstellingen zijn persoonlijke verhalen die de vrouwen met elkaar delen. Tijdens het proces van voorbereiding tot aan het optreden hebben de vrouwen de ruimte om zichzelf te ontplooien en ontwikkelen ze zichtbaar hun zelfvertrouwen.

Door de ogen van vijf vrouwen maak je kennis met theatergezelschap Women Connected.
Regisseur Kaat Zoontjens en producer Inez Schatz zijn vastbesloten om van hun ‘1000 Stille Heldinnen Disco XL’ een groot succes te maken. Terwijl zij hard werken om de productie klaar te maken voor een uitverkochte première in een van de grootste theaters van Rotterdam, maak je kennis met Aïda, Jacqueline, Sara, Chahrazad en Shamin. Ze nemen je soms mee op een emotionele achtbaanrit wanneer ze kleine delen van hun levensverhalen delen. Hoewel ze uit verschillende culturele achtergronden komen, delen ze vergelijkbare ervaringen, zoals vluchten voor oorlog. Langzaamaan beseffen ze dat ze een nieuw thuis hebben gevonden, het podium delen en deel uitmaken van Women Connected.

"Fijn dat de werkwijze van Women Connected heel inzichtelijk en heel warm met prachtige beelden en bijzondere verhalen nog meer duidelijk is geworden voor buitenstaanders."

bezoeker

Nieuwe filmpjes

Bekijk alle filmpjes