Stille Heldinnen in Rotterdam

Stille Heldinnen in Rotterdam

Stille Heldinnen in Rotterdam

Nu alle theaters gesloten zijn maakt Women Connected, het grootste podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam, een nieuw televisieprogramma voor OPEN Rotterdam. Een programma over de levens van Rotterdamse vrouwen, hun geheimen, de afstand en hun verbondenheid.

Uitzenddata Stille Heldinnen in Rotterdam:

Dinsdag 26 mei 2020 – aflevering 1
Dinsdag 2 juni 2020 – aflevering 2
Dinsdag 9 juni 2020 – aflevering 3
Dinsdag 16 juni 2020 – aflevering 4
Dinsdag 23 juni 2020 – aflevering 5

Na elke aflevering is er van 19.30 tot 20.30 uur de mogelijkheid om aan te schuiven in een live ZOOM-sessie. Meld je aan via info@womenconnected.nl en we sturen de link direct naar je mailbox.

En nu?

Met 1.000+ vrouwen vierde Women Connected haar 5-jarige jubileum met de Stille Heldinnen Disco XL in de grote zaal van Theater Rotterdam. Een dag later werden alle theaters gesloten en sindsdien zijn alle Stille Heldinnen thuis. Sinds het sluiten van de theaters zijn we begonnen met wekelijkse repetities online. Daarnaast verzamelen we geheimen via de post. Deze geheimen worden omgezet in beeldverhalen in combinatie met een inkijkje in de levens van de Stille Heldinnen thuis. Hoe zien de dagen eruit van vrouwen die normaliter veel met elkaar in contact staan? Deze vrouwen hebben een vol bestaan, en nu?

Verbinding

Persoonlijke verhalen, muziek, culturele diversiteit en alle leeftijden vormen de rode draad in alle uitingsvormen van Women Connected. Connectie, contact en samenwerken vormt het ritme van de week van tientallen en soms honderden vrouwen die aan Women Connected meewerken. In de lege zalen van Theater Rotterdam, het Nieuwe Luxor en Zuidplein Theater gaan we op 1,5 meter met elkaar in gesprek. Wat is verbinding voor jou? Wat is het effect van het delen van verhalen? Wat betekent het als het stopt?
"Ik heb geen geraniums of orchideeën, dus ik kan er niet achter gaan zitten" - Marianne

Geheimen

De geheimen van Rotterdamse vrouwen worden vormgegeven door kunstenaars en muzikanten. Het resultaat kan van alles zijn: een gedicht, een lied, kostuums, tekeningen en video. Afhankelijk van de uitkomst van de vertaalslag wordt dit verwerkt in de mediaproductie. De geheimen worden gedeeld, maar de verteller blijft anoniem.
 
“Als je iets hebt, dan moet je het van je af praten, want je kan ziek worden. Maar niemand wist iets van mijn problemen, zelfs mijn moeder niet. Ik probeerde alles zelf op te lossen” - Jacqueline