Petra

Petra

“Het is een warm bad als je hier binnenkomt. Ik ken al flink wat vrouwen van Women Connected en het maakt me nieuwsgierig naar de rest.”

Luister hier naar Petra

Ik heb een goed leven, een rijk leven

Andere Women Connected vrouwen

Petra speelde in november 2018 voor het eerst mee in de try-outs van de Stille Heldinnen Disco XL. Wel hielp ze al eerder mee in de organisatie van vrouwendag in 2018 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Ze werd geboren in Rotterdam Noord en woont nu in Barendrecht. Ze kent Women Connected via Chahrazad en DOCK. “5 jaar geleden kwam ik in het Millinxparkhuis werken. Ik leerde daar Chahrazad kennen. Op een gegeven moment kon ze toen niet komen, want ze moest repeteren.”

Petra wordt blij van muziek en het omgaan met mensen. Ze is positief gestemd en ziet geen problemen of moeilijkheden. “Ik zoek altijd naar oplossingen.” Ze droomt van een lang en gelukkig leven. “Ik ben haast 66 jaar en wil graag net zo oud worden als Jacqueline!”

Sahra in gesprek met Petra

Women Connected heb ik leren ken via mijn werk toen het nog een onderdeel van Rotterdams Wijktheater was. Ik wilde in Capelle aan den IJssel waar ik toen werkte ze daarna toe halen maar door gebrek aan subsidie is dat mislukt. Toen ik weer in Rotterdam Charlois ging werken leerde ik Charazad kennen en heb ik een bus gehuurd zodat we met vrouwengroepen naar haar voorstelling gingen kijken. Kort daarop had Kaat het idee om de voorstelling “Kijk maar uit ik kom van Zuid” te maken in Charlois. Het Millinxparkhuis waar ik werkte werd de repetitieruimte en de vrijwilligers werkten mee. Toen ik met pensioen ging vroeg Kaat of ik bij Women Connected wilde komen. Daar heb ik ja opgezegd maar dan wel op de achtergrond…..niet optreden. Maar dat is anders gelopen.

Door de weeks had ik nu meer tijd en ben met vrouwen van Women Connected de wijken in gegaan zoals Overschie, Feijenoord, Kralingen om nieuwe groepen vrouwen te werven. Diverse voorstellingen heb ik meegedaan en ook de Stille Heldinnen Disco XL met 1.000 vrouwen in Theater Rotterdam.

Blij wordt ik van de sfeer en de humor die je met elkaar hebt. We zijn allemaal vrouw en herkennen veel in elkaar. Het is ook het respect naar elkaar toe…..het luisteren en de boodschap die er zit in de voorstelling. Niets moeilijk meer nu ik met pensioen ben. Na Corona nog een keer op vakantie naar Kreta ha ha.

We leren van elkaar. Niet alleen omdat we respectvol met elkaar omgaan, vrouwen zijn maar ook leren we veel van de rituelen van de verschillende culturen. Onderling hebben we serieuze gesprekken maar ook veel lol. Het is niet alleen eten en zingen maar veel meer dan dat.

Women Connected is of ik bij mijn zussen ben (die ik niet heb). Het is gezellig, goede sfeer en je voelt je heel welkom. De thema’s die door de vrouwen ingebracht worden en vertaald worden naar een voorstelling spreken mij erg aan. De boodschap is helder verpakt en de afwisseling tussen serieus en luchtig is knap gedaan.