Samenwerking tussen Women Connected en V2_ 

De selectie van de Open Call oproep

Om het concept van Het Vliegende Tapijt uit te breiden, werkt WOCO samen met V2_, een interdisciplinair centrum voor kunst en mediatechnologie in Rotterdam, om een ​​digitale dimensie in of bij het project te ontwikkelen.

Begin dit jaar riep het Digitale Vliegende Tapijt op tot projectvoorstellen van kunstenaars van over de hele wereld.

De interesse lag met name in projecten of interventies die technologie beschouwen als een hulpmiddel bij het vertellen van verhalen, niet zozeer als doel in zichzelf.

Hoe kan technologie worden ingezet om de centrale elementen van Het Vliegende Tapijt (transitie, verbinding, weefsel, textiel/ambachten, thuisland(en), identiteit en storytelling) en de participatieve manier van werken van WOCO te versterken, te verkennen, te onderzoeken of te innoveren?

De geselecteerde kunstenaars zullen gedurende het voorjaar en de zomer van 2023 samenwerken met WOCO en V2_ om een digitale dimensie aan het Het Vliegende Tapijt te geven.

Naast dat we op 8 maart natuurlijk Internationale Vrouwendag met het publiek in Theater Zuidplein vierden, vond er op de ochtend van de DRAAD performance ook nog iets heel anders plaats… Voor aanvang van de voorstelling werden de 2 kunstenaars bekendgemaakt: Laura Rodriguez en Robin Rutenberg.

Zij zullen de komende maanden in samenwerking met WoCo en V2_ werken aan een digitale dimensie van Het Vliegende Tapijt. Meer informatie over de makers vind je op de website van V2_.

Women Connected kijkt er naar uit hen te verwelkomen bij de Bibliotheek workshops en de theater repetities. We zijn benieuwd wat er uit deze verrassende samenwerking zal voortvloeien.

Een publieke presentatie van het werkproces zal in de zomer van 2023 plaatsvinden.

Welkom aan boord Laura en Robin!

 

Laura Rodriguez
Website

Robin Rutenberg
Website