Stille Heldinnen Disco 2015 - 2016

In seizoen 2015 – 2016 organiseerde Women Connected voor de eerste keer Internationale Vrouwendag in Islemunda, het podium van IJsselmonde.
In september 2015 begonnen we met het maken van onze eerste Stille Heldinnen Disco. Samen met Annemarie van de House of Hope werkten we met twee vrouwengroepen, de ene groep zat in de Beverwaard en de andere groep zat in de Tarwewijk.
Na een aantal weken repeteren brachten we de twee groepen bij elkaar en deelden we elkaars verhalen en muziek.
Zo ontmoetten we Wil uit de Tarwewijk die ons vertelde over haar leven in Nederlands-Indië en de mooie jaren ’70 waarin ze samen met haar man een nieuw leven in Holland opbouwde.
We maakten kennis met Mildred uit de Beverwaard, die in haar jonge jaren het nachtleven in Rotterdam onveilig maakte. Ze liet ons haar favoriete nummer voor op haar begrafenis horen.
We gingen terug naar een schoolplein in Marokko, waar we van Hannan het kinderliedje uit haar jeugd leerden zingen.
Van Tina en Maria uit Cuba leerden we de salsa dansen en ze vertelden ons over feesten waar de nachten eindeloos doorgaan.
Fatma werd geboren in een vluchtelingenkamp, zij liet ons het liedje horen waar ze op danst om haar frustraties rondom haar stateloos-zijn te vergeten.
Het was een bijzondere eerste editie waar we de polonaise liepen voor Petra, samen zongen met Esther op het gekozen nummer van Lily en waar we onze eerste Chinese danschoreografie maakten op de muziek van Da-Jin en Mei.

Wil je weten hoe de voorstelling ongeveer klonk? Luister dan naar onze afspeellijst op spotify.